Operacioni Mini Bypass gastrik

Operacioni Mini Bypass gastrik

Mini bypass-i gastrik mund të kryhet në një kohë më të shkurtër në krahasim me operacionet e tjera bypass, ndaj është më i preferuar.Përmban vetëm një anastomozë (vend kryqëzimi) në vend të dy, efektet metabolike të tij janë më të theksuara dhe riciklohet më lehtë.

Në këtë operacion laparoskopik, fillimisht krijohet një qese e vogël në formën e një tubi të hollë në pjesën e sipërme të stomakut. Krahasuar me qeskën e rrumbullakët gastrike në bypass-in klasik, shkalla e zgjerimit të saj me kalimin e kohës është më e ulët. Më pas, këtu hidhet një pjesë nga 200 cm të zorrëve të holla. Në këtëmënyrë mundsohet që të nxirren një pjesë e yndyrës dhe kalorive. Përsëri, ndryshe nga bypass-i klasik, këtu nuk ndodhin hapjet mezo që në të ardhmen mund të shkaktojnë nyje të zorrëve, dhe ky rrezik është më i ulët.
 


Whatsapp

Hemen Ara

Instagram

Randevu