Operacioni i bypass-it të stomakut

Operacioni i bypass-it të stomakut

Operacioni i bypass-it të stomakut, si operacionet e tjera të obezitetit, zakonisht kryhet me metodën laparoskopike. Operacıonı realizohet duke bërë prerje të vogla në pjesën e barkut. Kështu, pacienti është kryesisht i mbrojtur nga rreziqe pas operacionit të tilla si infeksioni i mundshëm i plagës dhe hernia.për operacione të Bazpassit Gastrik, përdoret edhe metoda e kirurgjisë robotike. 
Koha pas operacionit 
Pas operimit kjo ndikon që pacientët të ngopen me sasi të vogla ushqimi dhe pas ca kohësh kjo ngopje shndërrohet në humbje të apetitit. Marrja e totalit të ushqimeve pakësohet dukshëm. Në varësi nga dimensioni i zvogëluar i lukthit dhe thithjes së ushqimit të marrë, duhet të ndiqen recetat që i japin kirurgët dhe dietologët. Në këtë mënyrë pacienti mund të humb peshë pa pasur humbje të mineraleve dhe vitaminave. Pacientët për në shtëpitë e tyre dërgohen treose katër ditë pas operacionit. 
 


Whatsapp

Hemen Ara

Instagram

Randevu